Joan's persoonlijke coaching

Joan Hoexum, Oprichter en CEO

Joan is spreker, auteur, internationaal erkend NLP trainer en coach, licensed sports performance coach en NLP coach opleider.

Ze volgde haar trainersopleiding bij Richard Bandler (vader en grondlegger van NLP) in de V.S. en maakt deel uit van zijn selecte groep assistent-trainers.

Lees hieronder hoe Joan jou kan helpen!


''Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.''


Effectieve coaching

Voor Joan is coachen het aangaan van een tijdelijke partnerschap. Haar aanpak is het samen herkennen van jouw inwendige hulpbronnen en het vinden van nieuwe strategieën die bij jou passen om jou naar een oplossing te begeleiden. In plaats van te focussen op wat je niet wilt, is de vraag wat je wél wilt. Je pakt de regie over je leven.

Joan is als internationaal gecertificeerd NLP Coach aangesloten bij de Society of NLP of Dr. Richard Bandler. Tevens is zij gediplomeerd NLP Coach trainer™ en leidt zij NLP Coaches op. Zij coacht ambtenaren bij Rijksoverheid en professionals bij een Fortune 100 IT bedrijf, die leergierig zijn en gemotiveerd om het beste in zichzelf naar boven te halen.
Coaching Instrumenten

Joan: "Als gecertificeerd RMP Master maak ik gebruik van het wetenschappelijk ontwikkelde en gevalideerde motivatieprofiel-assessment Reiss Motivation Profile® (RMP), gebaseerd op het werk van motivatie-psycholoog Dr. Steven Reiss, Een sterk onderlegde tool die niet op theorie berust, maar juist op empirische wijze de 16 basisbehoeften van ieder mens in kaart heeft weten te brengen. Ze maakt zichtbaar in welke mate we deze behoeften onbewust willen vervullen en bovendien hoe we ze individueel prioriteren. Met deze waardevolle informatie ga jij als coachee niet alleen begrijpen waar jouw gedrag uit voortkomt; je zult ook begrip krijgen voor het gedrag en de drijfveren van anderen. Het RMP is ook zeer gescikt voor teambuilding, het maken van studie- of carrièrekeuzes en voor couple counseling. Neem gerust contact op voor meer informatie."

"Met name bij trauma-verwerking en paniekaanvallen maak ik, naast NLP, ook gebruik van de Emotional Freedom Techniques (EFT). Door op bepaalde plekken op hand, hoofd en bovenlichaam te kloppen, worden de energiebanen in het lichaam gestimuleerd. Door het gelijktijdig benoemen van de negatieve emotie die je ervaart (angst, stress, boosheid, onzekerheid) en het uitspreken van een positieve affirmatie (ik laat het nu los, zodat mijn lichaam kan helen), help ik je om je negatieve ervaring die aan de negatieve emotie is gekoppeld, te neutraliseren. Je herprogrammeert jezelf als het ware en je geeft je onbewuste de ruimte om body&mind opnieuw in balans brengen. Ik gebruik de methode van de grondlegger Gary Craig en volgde de opleiding bij Novet. Gary Craig is NLP Master Practitioner."

"Daarnaast doen we ook lichaamswerk aangezien trauma zich in het lichaam vastzet. Je leert bij mij verschillende oefeningen om zelf dagelijks te gaan doen. Daarnaast maak ik gebruik van een ergonomische structuur waar je in plaats neemt en door middel van bepaalde trillingen je volledig ontspant. Je lichaam leert om oude pijn en spanning los te laten en dieper en dieper te ontspannen. Ook lichamelijke pijn kunnen we hier mee oplossen. De resultaten zullen versteld doen staan.

Deze ergonomische structuur helpt ook by preventie van burnout. Neem gerust contact op voor een proefsessie."
Ervaringen

Ik had al langer last van paniekaanvallen, waardoor ik niet meer helder kon denken en vaak niet in staat was om naar m'n werk te gaan. Dit had impact op mijn gezinsleven. Het leidde ook tot een negatief zelfbeeld. Met behulp van Joans methodieken leerde ik opnieuw grip op mezelf te krijgen. Met name het fysieke werk van de EFT en de TRE die ik zelf leerde toe te passen, heb ik veel negatieve informatie uit mijn lijf kunnen loskloppen en van me weten af te schudden. Nu bij het opstaan 's ochtends begin ik de dag met een paar oefeningen en positieve affirmaties. Werken met Joan heeft me weer in mijn kracht gezet.
David, juni 2019

Werken met Joan als mijn coach heb ik als zeer inspirerend ervaren. Ze heeft me geholpen bij het maken van een aantal belangrijke beslissingen in zowel mijn persoonlijke als professionele leven. Als coach is zij fijn om mee te praten en ze heeft krachtige instrumenten gebruikt die ik nog steeds toepas. In mijn ogen is Joan een ware NLP Master in hart&ziel en een mentor van wie ik veel kan leren.
Abdoellah Essaoui, februari 2018

Joan is een zeer ervaren coach, haar aanpak is doeltreffend. Haar energie, betrokkenheid en focus zijn gericht op het bereiken van het gewenste effect op het individu en op het resultaat dat we als cliënt beogen. Haar internationale achtergrond was voor mij een groot pluspunt gezien mijn eigen achtergrond en behoeften. Aangezien ik tevens haar cursussen heb bijgewoond, kan ik haar niet alleen als coach, maar ook als trainer aanbevelen.
Emilda, april 2016

Tijdens mijn coachingstraject bij Joan heb ik veel nieuwe inzichten gekregen. Zonder oordeel luistert Joan naar je en we hebben samen een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld. Ik heb praktische NLP technieken geleerd die ik in mijn dagelijkse leven toepas, waardoor ik weer focus op wat er voor mij écht toe doet. Het was een fijne leerervaring en ik kan Joan aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar positieve veranderingen in zijn/haar leven.
Carmen, maart 2015Mensgericht


Energiek


Intercultureel deskundige


Talen


Interesse? Neem contact op met Joan