NLP persoonlijke coaching

Effectieve coaching

Last van spanning? Vermoeidheid? Stress of angst? Lichamelijke kwalen? Soms komen de dingen vanzelf wel weer goed, maar daar op zitten wachten of hopen is niet effectief. Het gevoel dat je vastzit of steeds tegen hetzelfde probleem aanloopt, kan erg vervelend zijn. Het is tijd voor verandering. Kom in actie en beslis dat het genoeg is geweest! Dat is op zich al een stap in de goede richting. Voel je dat je steun nodig hebt bij het vinden van een uitkomst, neem dan contact met me op. Ik kan je snel en effectief coachen.

Coachen is voor mij het aangaan van een tijdelijke partnerschap, waarin ik me opstel aan jouw kant om te zien wat jij ziet en van daaruit jouw ervaring breder te maken, je op je blinde vlek te wijzen, je valkuilen te duiden en door gerichte vraagstelling je aan te sporen tot constructieve zelfreflectie (wat anders is dan jezelf over-analyseren, wat velen te vaak doen waardoor je jezelf juist beperkt). Mijn aanpak is het samen herkennen van jouw inwendige hulpbronnen en het vinden van nieuwe strategieën die bij jou passen, om jou naar een oplossing te begeleiden. In plaats van te focussen op wat je niet wilt, gaan we bezig met de vraag wat je wél wilt. Vanaf dat moment kunnen we nieuwe doelen zó formuleren, dat je niet meer kunt wachten om die nieuwe richting in je leven in te slaan. Je zult gaan merken dat jij de regie over je eigen leven hebt.

Mail of bel voor een vrijblijvende afspraak. We kijken dan of ik de juiste persoon ben om je te coachen en of we een klik hebben en er wederzijds vertrouwen is. Tijdens het intake gesprek stemmen we onze verwachtingen af en maken we afspraken over het traject en het tarief.

Mijn doel is om jou van beperkende overtuigingen vrij te maken, zodat jij verder kunt groeien en je de spreekwoordelijke beren op de weg niet meer als zodanig ziet. Want misschien ga je ze juist zien als uitdagingen die je prikkelen om aan te gaan. Ik werk er naartoe dat jij je realiseert dat je keuzes hebt en dat je in contact met je innerlijke potentie en met focus dusdanig richting aan je leven geeft, dat je meer zingeving gaat ervaren.

Ik ben als internationaal gecertificeerd NLP Coach aangesloten bij de Society of NLP of Dr. Richard Bandler. Tevens ben ik gediplomeerd NLP Coach trainer™ en leid ik NLP Coaches op.


coaching instrumenten

Niet alleen maak ik in mijn coachingpraktijk gebruik van de krachtige NLP instrumenten en taalpatronen. Ik zet bovendien sinds een aantal jaren als gecertificeerd RMP Master het wetenschappelijk tot stand gekomen en gevalideerde motivatieprofiel-assessment Reiss Motivation Profile® in. Eén van de betere tools die niet op theorie berust, maar juist op empirische wijze de 16 drijfveren van ieder mens in kaart heeft weten te brengen: niet alleen de mate waarin we deze behoeften onbewust willen vervullen, maar ook hoe we ze individueel prioriteren, wordt inzichtelijk gemaakt. Met deze waardevolle informatie gaat de coachee niet alleen begrijpen waar zijn/haar gedrag uit voortkomt, we kunnen zo tijdens de coaching heel gericht te werk gaan. Neem gerust contact op voor meer informatie.

ervaringen

Werken met Joan als mijn coach heb ik als zeer inspirerend ervaren. Ze heeft me geholpen bij het maken van een aantal belangrijke beslissingen in zowel mijn persoonlijke als professionele leven. Als coach is zij fijn om mee te praten en ze heeft krachtige instrumenten gebruikt die ik nog steeds toepas. In mijn ogen is Joan een ware NLP Master in hart&ziel en een mentor van wie ik veel kan leren."
Abdoellah Essaoui, februari 2018

Joan is een zeer ervaren coach, haar aanpak is doeltreffend. Haar energie, betrokkenheid en focus zijn gericht op het bereiken van het gewenste effect op het individu en op het resultaat dat we als cliënt beogen. Haar internationale achtergrond was voor mij een groot pluspunt gezien mijn eigen achtergrond en behoeften. Aangezien ik tevens haar cursussen heb bijgewoond, kan ik haar niet alleen als coach, maar ook als trainer aanbevelen.
Emilda, april 2016

Tijdens mijn coachingstraject bij Joan heb ik veel nieuwe inzichten gekregen. Zonder oordeel luistert Joan naar je en we hebben samen een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld. Ik heb praktische NLP technieken geleerd die ik in mijn dagelijkse leven toepas, waardoor ik weer focus op wat er voor mij écht toe doet. Het was een fijne leerervaring en ik kan Joan aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar positieve veranderingen in zijn/haar leven.
Carmen, maart 2015