NLP coach opleiding

Het professionele vervolg voor NLP Master Practitioners

nlp coach opleiding

Gecertificeerd NLP Coach® volgens de standaard van The Society of Neuro-Liguistic Programming.
Eerstvolgende opleiding start op 5 juli 2024.

VOOR WIE?

Heeft het beroep van coach je altijd al aangesproken? Denk je over een carrièreswitch of wil je coaching naast je huidige werk gaan doen? Of wil je in je huidige baan medewerkers of collega’s effectief kunnen coachen? Word dan in 22 dagen gecertificeerd NLP Coach! Wat? In 22 dagen? Jazeker! Na het succesvol doorlopen van de NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner (verplicht), ben je er klaar voor om niet alleen de praktische tools van NLP toe te passen. Je bent vooral goed in staat een effectieve coach te zijn! Dat wil zeggen: je bent optimaal vaardig om te luisteren, je eigen gemoedstoestand te managen, de juiste vragen te stellen om betere responsen bij jouw coachee te stimuleren en vooral ook oordeelloos te luisteren en te handelen. Na de NLP Coach opleiding ben jij internationaal gecertificeerd NLP Coach® onder het zegel van The Society of Neuro-Linguistic Programming van Richard Bandler.

WAT LEER JE?

Het boeiende vak van Coach met de kennis en tools van NLP. Dit is een zeer krachtige combinatie. Bij coachen gaat het om het weten stellen van de juiste vragen. Met NLP heb je geleerd de juiste vragen te stellen! Verder professionaliseren in NLP kan nu met de praktische, internationaal gecertificeerde NLP Coach-opleiding. Deze sluit aan op de NLP Master Practitioner opleiding. Je krijgt als deelnemer specifieke coaching tools aangereikt om veranderingsprocessen te versnellen bij je cliënt. Hier worden de vaardigheden van een NLP Master Practitioner verrijkt met aanvullende instrumenten, zodat je nog efficiënter resultaten behaalt.

Het opleidingsprogramma bestaat uit zes dagen (maximaal twaalf deelnemers) en wordt in twee modules gegeven:

Module 1: Coach principes

Module 2: Coach praktijk

Onderwerpen:
De vraag achter de vraag en niet denken in oplossingen voor anderen
Wat hebben waarden voor betekenis en hoe sluiten deze aan op onderwerpen van de hulpvraag?
Welke rol spelen ze binnen het probleem dat de cliënt ervaart, al dan niet in relatie tot de ander?
Meta-Model: de kracht van taal in combinatie met het NLP model voor het generen van verandering
Lezen van lichaamstaal zonder te interpreteren, analyseren zonder te etiketteren
Inzicht krijgen in de drijfveren en motivaties van je cliënt
Groei- en doelmodellen in praktijk omzetten
Converserend coachen, op natuurlijke wijze
Structureren van een coachingsessie
contract en afspraken
De verschillen tussen een coach en een consultant
Praktijk oefenen met real life coachingscliënten met constructieve feedback van de cliënt, de trainer en de andere deelnemers
De eerste zakelijke stappen voor het starten van je eigen coachingspraktijk

HOE?

Zoals gebruikelijk bij de NLP-opleidingen oefen je in deze opleiding uitgebreid met coachingstools, terwijl je je zintuiglijke waarneming nog meer verscherpt en je nog meer vervaardigt in het uitdagen van Meta model ‘taalovertredingen’ en het stellen van scherpe doelen.

The proof is in the pudding : tijdens de tweede module ga je volop oefenen met echte coachingscliënten en ontvang je uitgebreid feedback vanuit verschillende perspectieven: van je coachee, van de trainer en van de andere deelnemers. Ook besteden we aandacht aan hoe je je eigen coachingspraktijk opstart. Wij geloven niet in het examineren van nieuwe coaches, want: wat is ‘de juiste’ standaard? Wij geloven erin dat je als NLP Coach je steeds verder ontwikkelt om steeds beter te worden in wat je doet. Met pure intenties, met passie en met de krachtige tools van NLP. Bij ons ga je al aan de slag met echte coachees, dus je start al als coach! Door deze waardevolle leerervaringen schiet je als een katapult vooruit en je gaat met een aardige dosis zelfvertrouwen zelf aan de slag als NLP coach.

prijs?

Module 1: EUR 775,00 (excl. 21% btw)
Module 2: EUR 575,00 (excl. 21% btw)

N.B. De modules kunnen ook los van elkaar genomen worden. Voor degenen die niet eerst de NLP Practitioner en NLP Master Practitioner opleiding doorlopen en op zoek zijn naar een praktische coach-opleiding met NLP of die hun coachingsvaardigheden willen opfrissen, is deze praktijkgerichte opleiding eveneens geschikt. Vooraf wordt wel eerst een intake met je gehouden waar we bekijken of de opleiding aansluit op jouw vaardigheden en ervaring. Deze deelnemers ontvangen per module een certificaat van deelname van Vitality Solutions.

Pakketprijs:

We hanteren speciaal voor privépersonen een pakketprijs voor de drie opleidingen NLP Practitioner, NLP Master Practitioner en NLP Coach samen. Besluit om internationaal gecertificeerd NLP Coach in 22 dagen te worden en geniet van een supervoordelig tarief!* Mail aan: info@vitality-solutions.nl of bel: 06-11 448 990 voor meer informatie.
(*geen korting c.q. geen speciaal tarief bij betaling/vergoeding door werkgever)

waar?

De opleidingen en workshops vinden plaats in Den Haag, mogelijk in een voormalig schoolgebouw in hartje Den Haag. Dit is gemakkelijk bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. Zie kaart. Naast het gebouw is gratis parkeerruimte beschikbaar indien men tijdig aanwezig is. Betaald parkeren is mogelijk aan de straat of in nabijgelegen parkeergarages.

 

wanneer?

Start: 5 juli 2024
Lesdagen: 3 theoriedagen en 3 paktijkdagen
Data: theoriedagen op 5, 6 en 7 juli 2024; praktijkdagen op 12, 13 en 14 juli 2024.
Lestijden: 09.00-17.00u
Zaal open: 08.30u
Certificatiedag: de laatste dag van de opleiding
Taal: Nederlands